Gratis persoonlijke begeleiding
Staffelkorting oplopend tot 15%
Gratis verzending vanaf €250,-

Eten uit verveling. Hoe stop je hiermee?

Geen categorie | Door DevelopMen | 10 mei 2021

Misschien ken je het wel: Je hebt niets te doen dus je stopt maar iets in je mond zodat je even afgeleid bent. Of je denkt dat je honger hebt, maar voordat je het weet heb je al een heel pak koekjes opgeknabbeld.. In tijde van het coronavirus vervelen we ons nog meer dan normaal, maar juist nu is het belangrijk om een gezond eetpatroon aan te houden. Door gezond te eten zit je namelijk beter in je vel. Maar hoe stop je precies met eten uit verveling? We geven je in dit blog een aantal tips.

Maak een lijstje tegen verveling 

Dat jij je nu bewust bent van het feit dat je eet uit verveling is al een stap in de goede richting. Nu moet je er alleen nog mee leren omgaan. En ja inderdaad, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In ieder geval kun je een lijstje maken van de dingen waar je wel gelukkig van wordt en kunt gaan doen wanneer de verveling toeslaat. Denk bijvoorbeeld aan lezen, bellen met een vriend(in), een stuk gaan wandelen of je kledingkast opruimen waar je maar niet aan toe kwam. Als de verveling plaatsvindt heb je in ieder geval een backup lijstje!

Creëer een dagroutine 

Als je nu veel thuis zit dan is het belangrijk om een routine aan te houden. Sta op tijd op, ga vroeg slapen en zorg ervoor dat je aangekleed aan je werk begint. Eet ontbijt, lunch, diner en af en toe een verantwoorde snack tussendoor. Een vast ritme helpt namelijk om eten uit verveling tegen te gaan. 

Wees bewust van wat je eet 

Neem dan ook de tijd om te eten als je thuis aan het werk bent. Zo geniet je intenser van je maaltijd, proef je meer, eet je rustiger en uiteindelijk ook minder. Dan hoef je daarna niet nog eens de snoepkast open te trekken, omdat je denkt dat je honger hebt. 

Drink veel water

Het is om heel veel redenen belangrijk om water te drinken. Het is goed voor je huid, het regelen van je lichaamstemperatuur, het transport van voedings- en afvalstoffen en het is belangrijk voor de opname van voedingsstoffen in de darmen. Vaak denken we ook dat we honger hebben, terwijl we eigenlijk dorst hebben. Water zorgt ervoor dat jij je verzadigd voelt en minder snel hunkert naar eten. 

Ga je een keer de mist in? Blijf dan positief!

Wanneer jij je verveelt dan kan je meegesleurd worden door de gedachte dat het allemaal geen zin heeft. Wanneer je dan de mist in gaat dan maakt het al helemaal niets meer uit. Bedenk op dit moment dat iedereen wel eens een misstap maakt. Dat is niet erg, zolang je jouw doel maar weer oppakt!

Wil jij gelijk op de hoogte zijn van acties, nieuwe smaken en een dosis aan inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de maandelijkse SLIMdiet nieuwsbrief!