Gratis persoonlijke begeleiding
Staffelkorting oplopend tot 15%
Gratis verzending vanaf €250,-

6 tips voor snel afvallen

Geen categorie | Door DevelopMen | 31 maart 2021

Als je eenmaal hebt bedacht dat je een paar kilo’s wilt verliezen, dan wil je dit het liefst natuurlijk zo snel mogelijk. De eerste kilo’s die je kwijtraakt, gaan meestal het snelst als je een tijdje ongezond hebt geleefd. We zullen je in dit blog een aantal tips geven waarmee je snel kunt afvallen, maar onthoud dat je deze gezondere keuzes voor een lange tijd moet vasthouden om het resultaat ook te behouden. 

Tussendoortjes vervangen

Ga eens na wat voor tussendoortjes jij tussen je hoofdmaaltijden in eet. Vette of suikerrijke snacks horen niet thuis in een dagelijks eetpatroon. Natuurlijk kun je hier wel eens van genieten, maar zeker niet iedere dag. Vervang je tussendoortjes voor een gezondere keuze zoals een stuk fruit of rauwe groenten. Heb je toch lekkere zoete trek? Probeer dan de maaltijdrepen of toetjes van SLIMdiet uit! Deze bevatten weinig koolhydraten, calorieën en suikers. Bovendien zijn ze rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen die jouw afvalproces bevorderen. 

Drankjes vervangen

Frisdranken zijn caloriebommen waardoor jij snel afvallen wel kunt vergeten. Maar wist je ook dat vruchtensappen evenveel calorieën als een glas cola bevatten? Dit kun je ook beter vermijden als je snel wilt afvallen. Kies voor water, thee en koffie. De laatste twee dan natuurlijk wel zonder suiker. Mocht je thee en koffie zonder suiker niet lekker vinden, dan kun je dit langzaam afbouwen of kiezen voor een natuurlijke suiker zoals honing of agave siroop. Heb je toch trek in een lekkere fruitdrank? Kijk dan eens bij onze dranken. Ook deze zijn laag in koolhydraten en calorieën, maar rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. 

Probeer te minderen 

Schep jij regelmatig een tweede keer op? Dit is hoogstwaarschijnlijk niet nodig. Probeer beter naar je lichaam te luisteren. Ontdek hoeveel jouw lichaam echt nodig heeft en eet niet meer uit gewoonte. 

Dagelijkse beweging

Om het snel afvallen te bevorderen is het ook belangrijk dat je dagelijks genoeg beweegt. Pak een keer de fiets in plaats van de auto of het ov. Ga dagelijks in je pauze een rondje lopen of doe dit naar het avondmaal. Nog leuker zal het natuurlijk zijn als jij een sport vindt waar jij je in thuis voelt, zodat je dit kan vasthouden op de langere termijn. Je zal merken dat meer bewegen niet alleen helpt bij het snel afvallen, maar het is ook ontzettend goed voor je stressgevoel en mind. 

Eet weinig koolhydraten maar veel eiwitten 

Veel koolhydraatbronnen bestaan uit suikers (glucose) die voor een snelle stijging in de bloedsuikerspiegel zorgt. Het wordt snel verwerkt door het lichaam, waardoor je weer snel honger krijgt. Als je koolhydraten wilt eten, dan kun je het beste kiezen voor volkoren producten, omdat deze wel langzamer worden verwerkt door het lichaam. Eiwitten daarentegen worden langzaam verwerkt door het lichaam. Je zal dus voor een langere tijd vol zitten en niet onnodig nieuwe calorieën naar binnen werken. 

Drink water voor je maaltijd 

Drink een halve liter water voordat je aan je maaltijd begint. Daardoor is je maag al wat voller en je zal zien dat je minder eet. 

Zou jij wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken? Kies voor onze afvalmethode waarbij je (online) beleid wordt door een diëtist. Onze methode is eiwitrijk en koolhydraatarm waarmee je gegarandeerd gewicht zal verliezen. Maar we zorgen er ook voor dat je het resultaat behoudt. Start nu met het berekenen van je bmi en kom erachter welke producten voor jou geschikt zijn.

Wil jij gelijk op de hoogte zijn van acties, nieuwe smaken en een dosis aan inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de maandelijkse SLIMdiet nieuwsbrief!