Eiwitrijk Dieet
Bekijk ons assortimentBen jij klaar met diëten die niet vol te houden zijn en ben je op zoek naar iets waarmee je blijvend gewicht kan verliezen? SLIMdiet is het antwoord op jouw vraag. Op een makkelijke, eenvoudige en smaakvolle manier helpen wij jou om je doelen te verwezenlijken. Stapje voor stapje kom jij dichterbij bij jouw ideaalbeeld. Ons dieet plan bestaat daarom uit vier stappen waarbij jij geleidelijk naar je doel werkt. Dit hoef je niet alleen te doen, maar je kunt ten alle tijden om hulp vragen bij onze diëtisten. Onderweg zal je veel leren over gezonde voeding en alles wat daarbij komt kijken, zodat je het straks alleen kunt doen. Je hebt zelf de keuze tussen 36 eiwitrijke maaltijdvervangers. Omdat eiwitten een grote rol spelen in deze unieke formule vertellen we je er graag meer over.
Gemakkelijk afvallen met MySLIMdiet
Niet alleen afvallen, maar een gezonde levensstijl
Omelet Fijne Kruiden
Binnen enkele minuten een lekkere hartige maaltijd op tafel toveren? Kies voor de omelet met fijne kruiden!
Chocolade Mousse
Ben jij een echte chocolade fan? Ontdek deze heerlijke chocolade mousse met maar 89 calorieën.
Wat zijn eiwitten?
Eiwitten, ook wel proteïne genoemd, zijn belangrijk voor een slank lichaam. Het levert calorieën en aminozuren op. De aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Je hebt ze nodig zodat je lichaam spieren, pezen, organen en vele andere delen van je lichaam kan aanmaken. Aminozuren worden gedeeltelijk door het lichaam zelf aangemaakt en het overige deel moet uit eten komen. Deze laatste heten ook wel essentiële aminozuren.
Zonder kun je dus niet leven. Eiwitten worden onderverdeeld in dierlijke en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten zitten vooral in vlees, kip, vis, zuivel en eieren. Plantaardige eiwitten zitten vooral in peulvruchten, granen, noten en paddenstoelen bijvoorbeeld. Vlees, kip en vis zijn het rijkst aan eiwit, namelijk wel zo’n 20 à 30%.
Scheikundig gezien bestaan eiwitten uit heel veel kleine deeltjes aminozuren. In totaal kan eiwit in eten 22 verschillende soorten aminozuren bevatten. Ieder eiwit is uniek doordat de samenstelling, volgorde en structuur van aminozuren verschilt. Van deze 22 verschillende soorten aminozuren kan het lichaam er zelf 13 aanmaken. De overige 9 aminozuren dien je binnen te krijgen door eiwitrijke voeding te eten. 6 aminozuren zijn semi-essentieel. Dat houdt in dat het lihaam de aminozuren normaal gesproken zelf aanmaakt alleen bij bepaalde ziektes worden er niet genoeg aangemaakt. In dit geval kun je het aanvullen door speciale voeding.
Hoeveel eiwit heb ik nodig?
Genoeg eiwit eten is belangrijk voor onze gezondheid. Maar hoeveel eiwitten hebben we dan precies nodig? Het is lastig om iedereen over één kam te scheren. Zo hebben zwangere vrouwen of mensen die ziek zijn meer eiwitten nodig. Als je ziek bent dan heeft je immuunsysteem deze namelijk nodig om meer afweerstoffen aan te maken. Doe je veel aan sport en/ of krachttraining? Dan beschadig jij je spieren iedere keer een beetje. Door voldoende eiwitten te eten worden de spieren weer iets sneller gerepareerd. Over het algemeen kunnen we zeggen dat een volwassen persoon tussen de 0,8 en 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig heeft.
Per maaltijd van SLIMdiet krijg je 18 tot 20 gram hoogwaardige en voedzame eiwitten binnen. Deze helpen jou om je honger te stillen zodat het afvallen een stuk makkelijker wordt. Meer gram eiwitten per maaltijd is niet nodig. Tijdens een dieetprogramma kan jouw lichaam namelijk niet meer dan 22 gram opnemen. Bij SLIMdiet kun je ervan uitgaan dat de kwaliteit van de eiwitten optimaal is! Vaak zien we bij goedkopere diëten dat deze goedkoper lijken op het eerste gezicht, maar deze maken gebruik van minder goede eiwitten. Hierdoor krijg je honger en eet je automatisch meer maaltijden en ben je dus meer kwijt.
Gemakkelijk afvallen met MySLIMdiet
Niet alleen afvallen, maar een gezonde levensstijl
Het eiwitrijk dieet
Tijdens het eiwitrijk dieet haal je een groot deel van je energie uit eiwitten. Energiebehoefte kun je naast eiwitten ook uit koolhydraten en vetten halen. Deze drie samen worden ook wel macronutriënten genoemd. Het lichaam benut de energie uit eiwitten iets minder goed dan de energie uit koolhydraten en vetten. Een deel van de calorieën uit eiwitten worden direct omgezet in warmte. Dit noem je ook wel het ‘thermogene effect’. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel. Hierdoor eten we dus relatief minder en vallen we af. Eiwitten zorgen ook voor de opbouw van spieren en het herstel daarvan. Het zijn essentiële bouwstenen voor cellen, weefsel en organen in het lichaam. Verder helpen ze bij het aanmaken van hormonen, kraakbeen, bloed haar en nagels.
Tijdens het eiwitrijk dieet eet je koolhydraatarm. Er zijn meerdere soorten koolhydraten: enkelvoudige koolhydraten, meervoudige koolhydraten en vezels (ook wel complexe koolhydraten genoemd). Deze hebben alle drie een andere invloed op je bloedsuikerspiegel. Enkelvoudige koolhydraten worden heel snel afgebroken door het lichaam en zorgen voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel. De piek houdt niet lang aan en zorgt al gauw voor een suikerdip. Hierdoor heb jij weer snel honger en eet je dus meer. Producten die veel enkelvoudige koolhydraten bevatten zijn: snoep, gebak, chips, koek etc. Meervoudige koolhydraten worden over een langere tijd afgebroken door het lichaam. Deze bestaan namelijk uit meerdere enkelvoudige koolhydraten die aan elkaar vast zitten. Het proces om meervoudige koolhydraten af te breken tot enkelvoudige koolhydraten kost tijd en energie. Producten die meervoudige koolhydraten bevatten zijn veelal onbewerkte voedingsmiddelen zoals groenten, volkorenproducten, quinoa, zoete aardappel en noten.
Als je eiwitrijk/ koolhydraatarm eet verlaag je dus het aantal koolhydraten van je dagelijkse voedingsinname. Dat betekent dat je eiwitten en/ of vetten moet verhogen. In de maaltijden van SLIMdiet zijn er geen vetten verwerkt. Wel is het belangrijk dat je deze gaandeweg het vierstappenplan weer gaat eten.
Vetten worden onderverdeeld in twee groepen: verzadigde vetten en onverzadigde vetten. Het verschil tussen de twee is dat verzadigde vetten slecht zijn voor ons lichaam omdat ze het cholesterolgehalte in je bloed verhogen, terwijl onverzadigde vetten bijdragen tot de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed. Tijdens het eiwitrijk dieet eet je dus vooral onverzadigde vetten. Deze vind je in vis, noten, plantaardige oliën en mayonaise bijvoorbeeld. Chocolade, gebak, roomboter, koekjes, volle melkproducten en vette kaas zijn voorbeelden van voedingsmiddelen rijk aan verzadigde vetten. Deze moet je dus zoveel mogelijk vermijden voor een gezond eetpatroon.
Een groot voordeel van het eiwitrijk dieet is dat je overtollig vet kunt verbranden zonder hongergevoel. Dat komt doordat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft tijdens het dieet en daardoor dus minder last hebt van pieken en dalen. Wanneer je af gaat vallen dan val je zowel af in vet als in spier. Het is vaak ongewenst om spiermassa te verliezen. Door genoeg eiwitten te eten beperkt je de spierafname. Daarnaast zorgen eiwitten voor een mooie en egale huid en helpen ze bij het voorkomen van vreetbuien.
SLIMdiet versus het eiwitrijk dieet
De maaltijden van SLIMdiet zitten boordevol eiwitten! Wij geloven niet in diëten omdat dit eerder voelt als een straf of gevecht. De unieke formule van SLIMdiet helpt jou stapje voor stapje dichter bij je einddoel te komen met behulp van smaakvolle, koolhydraatarme en eiwitrijke maaltijdvervangers. Bij SLIMdiet kun je uitgaan van hoogwaardige eiwitten die jou een lang en verzadigd gevoel geven. Hierdoor wordt het afvallen super makkelijk. Gedurende de reis worden de maaltijdvervangers ingeruild voor gezonde en evenwichtige maaltijden. Hierdoor leer je gezonde keuzes te maken en bewust te eten zodat de effecten van het diëten op de lange termijn zichtbaar blijven terwijl jij na enige tijd een ‘normaal’ voedingspatroon kunt aanhouden.
Hieronder lichten we het stappenplan aan je toe zodat je weet wat je kunt verwachten:
Stap 1
Hier eet je 5 à 6 verschillende maaltijden van SLIMdiet per dag. Dit houdt in: 3 hoofdmaaltijden en 2 of 3 tussendoortjes. In deze stap mag je onbeperkt groente te eten. Sterker nog we adviseren minimaal 250 gram per dag te eten.
Stap 2
Wanneer je 60% van je streefgewicht behaald hebt mag je door naar stap 2. Hier wordt het SLIMdiet avondeten ingeruild voor een normale maaltijd die bestaat uit vlees, vis of een vleesvervanger met groente.
Stap 3
In deze stap heb je al 90% van je streefgewicht behaald. Daardoor mag je nu ook je SLIMdiet ontbijt inwisselen voor een volkoren graanproduct, fruit en een mager zuivelproduct.
Stap 4
De laatste loodjes! Ook de lunch wordt ingewisseld voor een broodje, zuivelproduct, fruit en/ of groente. Je eet nu alleen nog maar 2 tussendoortjes van SLIMdiet. Aan het eind van deze stap heb jij je streefgewicht behaald.
Nazorg
Het behalen van je streefgewicht betekent niet dat we je zomaar aan je lot overlaten. Het streefgewicht vasthouden is namelijk pas een echte uitdaging. Daarom bieden we je ook na het dieet nog de begeleiding die jij nodig hebt. Samen gaan we opzoek naar een goede balans die je zelf kan volhouden zodat je gewicht niet zal gaan schommelen.