Gratis persoonlijke begeleiding
Staffelkorting oplopend tot 15%
Gratis verzending vanaf €250,-

Afvallen gaat lukken in 2021 met deze 5 tips

SlimDiet | Door DevelopMen | 11 januari 2021

Het is 2021 en je weet wat dat betekent: tijd voor goede voornemens! Door goede voornemens te stellen wordt een impulsief idee een duidelijker plan waar jij je op kunt voorbereiden. Het nieuwe jaar is dus het perfecte moment om doelen te stellen. Een goed voornemen die bijna iedereen wel voor ogen heeft is om meer te bewegen en af te vallen. Dat we juist nu af willen vallen is overigens niet zo gek. De feestmaanden zijn namelijk net voorbij, misschien zitten er wel wat extra kilo’s aan en de lente staat alweer voor de deur. Om het dit jaar echt te laten slagen hebben wij wat tips voor je op een rijtje gezet! 

Stel lange termijn doelstellingen, maar neem kleine stapjes

Misschien herken je het wel: super enthousiast en gemotiveerd beginnen aan je nieuwe doelen, maar voor het einde van de maand gooi je de handdoek al in de ring. Stel daarom een doel voor de lange termijn, maar neem kleine stapjes ernaartoe. Een veelgemaakte fout bij het afvallen is dat je binnen een hele korte tijdsperiode ook heel veel gewicht wil verliezen. Als je plan niet realistisch is, dan is het ook niet haalbaar. Bedenk dat Rome ook niet in één dag is gebouwd. Een paar kilo’s vermageren die je er niet snel meer aan wilt hebben heeft eenmaal tijd nodig. Stel je doelen daarom voor de lange termijn en deel het op in kleine stapjes. Bijvoorbeeld: ‘dit jaar wil ik 12 kilo afvallen, dat betekent dat ik iedere maand 1 kilo moet verliezen’.

Maak een plan

Welk doel je ook stelt in je leven, het maken van een plan leidt tot succes! Zorg ervoor dat je niet halverwege de moed opgeeft, maar je precies weet waar je mee bezig bent. Zelf een plan maken om af te vallen kan best lastig zijn. Vooral als je niet voldoende kennis in huis hebt. Daarom zijn wij er om je te helpen! 

Vlak voor kerst gingen we live met onze vier-stappen methode die bestaat uit eiwitrijke en koolhydraatarme gerechten. Bij onze afslankmethode ontvang je een persoonlijk plan zodat jij op de lange termijn het gewichtsverlies kan vasthouden. Je wordt begeleidt door een (e)coach die je leert om gezonde voedingskeuzes te maken, zodat je het na het traject zelf kunt doen. 

Schrijf je deze maand in en ontvang gratis begeleiding van onze diëtisten ter waarde van €99,-. Start direct door je bmi te berekenen zodat wij een persoonlijk afslankplan voor je kunnen maken! 

Deel je goede voornemens

Door je goede voornemens te delen met vrienden en familie kunnen zij je steunen. Vraag aan iemand om mee te gaan sporten, want samen is veel leuker dan alleen. Ook zullen ze rekening met je houden om je geen ongezonde snacks aan te bieden bijvoorbeeld. Maar het grootste voordeel om je voornemens te delen is misschien wel dat je harder je best gaat doen, omdat er zo meer druk wordt gelegd en je niet wilt falen. 

Kom in beweging 

Het zal je vast bekend in de oren klinken: als je wilt afvallen, dan moet je zorgen dat je genoeg beweegt. Voor sommigen met een kantoorbaan is dit lastiger dan mensen die actief werk doen zoals mensen die werken in de zorg. Het advies is om 60 minuten per dag te bewegen als jij je afslank doelen wilt bereiken. Het hoeft natuurlijk niet aan een stuk door te zijn, maar verspreid het lekker over de dag. Pak de fiets naar werk, wandel in de pauze met collega’s, maak na het avondeten een blokje om en sta op na elk uur dat je zit. 

Verdiep je in voeding en gezondheid 

Dankzij onze vier-stappen methode zal je meer leren over voeding en gezondheid. Je zult merken hoe meer je weet, hoe leuker het wordt! Een tip vanuit ons is dan ook als je wilt afvallen om jezelf hier echt in te verdiepen. Dat kan je doen door bijvoorbeeld boeken of blogs te lezen, vlogs te bekijken, podcasts te luisteren en zelfs door influencers te volgen. Onthoudt wel dat het gevaar van het internet is dat iedereen zijn eigen waarheid kan vertellen en wat betreft diëten werkt voor iedereen iets anders. Dat is ook niet gek, want niemand heeft hetzelfde lichaam. In ieder geval zou je deze blog in de gaten kunnen houden, want vanaf nu delen we iedere week een artikel over voeding en gezondheid die jou helpen motiveren, inspireren en informeren. 

Wil jij gelijk op de hoogte zijn van acties, nieuwe smaken en een dosis aan inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de maandelijkse SLIMdiet nieuwsbrief!